Медики пояснили, варто заміняти цукор медом


Опубликованно 10.01.2018 00:06

Медики пояснили, варто заміняти цукор медом

Новини шоу бізнесу: На думку лікарів, мед володіє великим набором корисних властивостей, на відміну від цукру.

Останнім часом все більше людей замислюються про те, щоб відмовитися від цукру і перейти на мед. В цьому є безперечні переваги, тому що в меді міститься величезна кількість поживних мікроелементів і вітамінів, яких зовсім немає в цукрі. До того ж, мед - це природний антибіотик, який можна використовувати в лікуванні вірусних та інфекційних захворювань.

Основні відмінності меду і цукру

- мед солодше цукру приблизно на третину;

- калорійність 100 г меду становить 328 ккал, цукру - 399 ккал;

- мед є потужним алергеном, цукор - немає;

- мед можна використовувати в якості лікувального засобу, а цукор такими властивостями не володіє;

- у день можна з'їдати або 50 г меду або 30 г цукру.

Як ми вже з'ясували, білий цукор не може похвалитися таким широким спектром корисних речовин в своєму складі, на відміну від меду. Дієтологи стверджують, що у коричневого цукру набагато більше вітамінів і мінералів у складі, тому він ще може конкурувати з медом. Але в Україні знайти натуральний коричневий цукор практично неможливо, а якщо такий і знайдеться, то його вартість буде позамежна. Як позбутися безсоння в домашніх умовах

Головні корисні властивості меду:

Профілактика простудних захворювань здійснюється за рахунок аскорбінової кислоти, що міститься в меді.

Здоров'я репродуктивної системи чоловіків і жінок поліпшується за допомогою цинку, який є в натуральному меді.

Здорові волосся, шкіра, нігті через вітамінів групи В.

Міцні зуби за рахунок кальцію, який теж є в меді.

Здорове серце і еластичні судини - про це подбає калій.

Ще багато інших вітамінів і мікроелементів містить мед, завдяки чому виявляється неоціненна користь всьому організму людини.

Експерти рекомендують купувати мед у перевірених виробників, які не годують бджіл цукровим сиропом і не розбавляють їм мед, тому що в такому разі продукт стає непотрібним і навіть в якійсь мірі шкідливим.



Категория: Здоровье