Що ні в якому разі не можна додавати в чай


Опубликованно 13.02.2018 05:34

Що ні в якому разі не можна додавати в чай

Новини шоу бізнесу: Деякі популярні продукти під впливом високих температур перетворюються на отруту для організму.

Навіть дуже корисний продукт при неправильному використанні разом з чаєм може не тільки втратити свої цінні властивості, але й перетворитися на небезпечний канцероген. Отже запам'ятайте, які продукти не можна додавати в чай:

Чай з цукром

Вчені неоднозначно ставляться до такого змішування. Є статистика: у представників тих народів, де цукор в чай краще не додавати, рідше розвиваються онкологічні захворювання. Однак деякі фахівці вважають, що в більшій мірі це відносять до чорного чаю. На їхню думку, позитивні властивості зеленого чаю цукор не впливає – навіть навпаки, посилює цілющі властивості, так як допомагає краще засвоювати містяться в напої катехіни. Дієтологи, як правило, проти того, щоб пити чай з солодощами. Вони вважають, що в цьому випадку розмиваються межі дозволеного – цукерок з чаєм, наприклад, можна з'їсти два-три рази більше, ніж без нього.

Чай з молоком

Відомо, що в чаї є важливий компонент – катехіни, які служать природними і досить сильними антиоксидантами. Саме катехіни нейтралізують дію вільних радикалів, які псують клітини і викликають онкологічні пухлини. Катехіну в чаї більше, ніж у більшості овочів і фруктів. Крім того, катехіни гальмують розвиток діабету і серцево-судинної недостатності. Однак врахуйте, що коли ми додаємо в чай молоко, частина цього унікального лікувального ефекту пропадає.

Чай з медом

Мед корисніше цукру, але любителі гарячого чаю з медом піддають своє здоров'я серйозної небезпеки. При температурі понад 40° С у меді цілком руйнується цінний фермент діастаза, а при більш високій температурі (60° С) мед перетворюється в канцероген – міститься в ньому фруктоза окислюється, а продукт цього окислення здатний спровокувати виникнення злоякісних новоутворень у шлунку, кишечнику та інших органах травної системи. Класти мед в гарячий чай категорично не рекомендується.

Чай з лимоном

Так само, як і у випадку з медом, лимон не потрібно класти гарячий напій. Під впливом високих температур у лимонах повністю руйнується вітамін С і багато інші цінні компоненти. Для збереження корисних якостей лимона його не варто класти в чай відразу. Варто трохи почекати, щоб чай злегка остигнув.

Нагадаємо, деякі аспекти способу життя людини заважають його організму засвоювати корисні вітаміни і мінерали. Як встановили вчені, звичка часто вживати кави зменшує надходження заліза в організм майже на 80%. Трохи менше цей показник в організмі любителів чаю.



Категория: Здоровье