Вчені назвали продукт, який може вберегти від раку кишечника


Опубликованно 14.02.2018 02:54

Вчені назвали продукт, який може вберегти від раку кишечника

Новини шоу бізнесу: Чорнослив проявив себе як засіб, що запобігає розвитку раку кишечника.

Вчені відзначають, що в чорносливі міститься вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які знижують рівень окисного стресу

В експериментах з мишами, проведених дослідниками із США, чорнослив проявив себе як засіб, що запобігає розвитку раку кишечника.

Нагадаємо, що це захворювання займає друге місце в статистиці смертності від раку.

Дослідження було проведене співробітниками Університету Техасу і Університету Північної Кароліни. У ході експериментів мишей розділили на дві групи: в одній з них в кормі тварин був присутній чорнослив, а в іншій - ні. Підсумки досвіду показали: хоча в обох групах харчування мишей сприяло збільшенню ризику появи раку кишечника, яка вживала чорнослив групі маркерів захворювання в організмі тварин виявилося менше.

Вчені відзначають, що в чорносливі міститься вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які знижують рівень окисного стресу, а разом з цим, відповідно, і ймовірність розвитку раку. За їх словами, фенольні субстанції у складі чорносливу активують ріст здорової та корисної бактеріальної флори кишечника.

Рак кишечника – один з найбільш масових видів онкології: до 50 років приблизно 40% людей мають у своєму кишечнику поліпи, з яких при несприятливих обставинах розвиваються пухлини. Такими обставинами є зайва вага (особливо небезпечно ожиріння в області живота), нездорове харчування, у якому дуже мало клітковини і рослинних волокон.

У 2015 році дослідження, проведене співробітниками Університету Лома Лінда в Каліфорнії, показало, що стиль харчування, близький до вегетаріанства (багато рослинних продуктів плюс риба), найбільш ефективно запобігає ймовірність появи раку кишечника – на цілих 43%.



Категория: Здоровье