Стало відомо, у яких продуктах найбільше вітаміну В2


Опубликованно 16.05.2018 04:59

Стало відомо, у яких продуктах найбільше вітаміну В2

Новини шоу бізнесу: Рибофлавін вважається одним з найбільш цінних вітамінів.

Вітамін В2 називають одним з головних, тому що він бере участь в багатьох обмінних процесах організму, а також забезпечує правильне функціонування внутрішніх органів і систем.

Недолік рибофлавіну може позначитися на самопочутті і зовнішньому вигляді людини. Він буде відчувати себе сонним і весь час втомленим, а в куточках його губ утворюються так звані "заїди". У більш запущеною формою можуть початися проблеми із зором і здоров'ям очей в цілому. Тому допускати дефіциту цього вітаміну небажано.

Як засвоюється вітамін В2?

Багато людей роблять помилку, коли приймають мультивітамінні комплекси і навіть не замислюються над тим, а чи допоможе їм це дійсно збагатити кровоносну систему вітамінами.

Виявляється, щоб вітамін В2 засвоївся, його необхідно вживати разом з тваринними білками. Виходить, що вегетаріанцям і тим людям, які замість м'яса їдять нібито м'ясні продукти, наприклад, сосиски або ковбасу, не зможуть забезпечити достатню кількість рибофлавіну в своєму організмі.

У яких продуктах найбільше вітаміну В2?

- нирки і печінка, а також інші субпродукти;

- червоне м'ясо;

- червона риба;

- тверді сири;

- гриби;

- горіхи;

- боби, сочевиця, висівки;

- шпинат, брюссельська капуста, ріпа;

- яйця;

- шоколад.

Важливо! Продукти, збагачені рибофлавіном, втрачають його, якщо зберігаються під прямими сонячними променями.

До речі, при надлишку вітаміну В2 в організмі людини сеча набуває яскраво виражений жовтий відтінок, а все тому, що ця речовина має властивість накопичуватися в нирках і, відповідно, виводиться воно буде через сечостатеву систему.



Категория: Здоровье