Медики розвінчали популярний міф про консервах


Опубликованно 26.05.2018 01:44

Медики розвінчали популярний міф про консервах

Новини шоу бізнесу: Багато перероблені продукти справді можуть завдати організму шкоди, але при частому вживанні.

Але багато консервовані продукти все ж не втрачають вітамінів і корисних речовин.

"Переробка не завжди означає втрату корисних властивостей. Вона часто використовується для збереження корисних речовин і видалення шкідливих, наприклад, пастеризація. У деяких перероблених продуктах біологічна цінність досить висока, і вони можуть бути корисними", – запевняють науковці.

Дослідження також підтвердили – перероблене червоне м'ясо не містить канцерогенів.

Навіть звичайна консервована томатна паста зберігає свої властивості, зокрема, антиоксиданту лікопіну. Йогурти з високим вмістом пробіотиків дозволять зміцнити імунітет.

Свою користь зберігають консерви з морською рибою. Вона містить довголанцюгові незамінні жирні кислоти омега-3, які знижують ймовірність серцево-судинних захворювань. А консервовані сардини є джерелом кальцію, фосфору і вітаміну D.



Категория: Здоровье