Медики розповіли, що краще не купувати червону рибу в супермаркеті


Опубликованно 10.08.2018 15:38

Медики розповіли, що краще не купувати червону рибу в супермаркеті

Новини шоу бізнесу: Хоча червона риба має дуже багато цінних компонентів, ви можете навіть не здогадуватися, як може нашкодити цей делікатес.

Лосось, який продають у супермаркетах, може містити заборонені токсичні речовини, що викликають проблеми розвитку у дітей. Небезпека для здоров'я створюють полібромовані дифениловые ефіри, які містяться у воді і кормі риби, вирощеної в неволі. Ці сполуки порушують гормональний фон і провокують відхилення розвитку при попаданні в організм.

Вчені Університету Піттсбурга відзначають, що рибу можуть вигодовувати на забрудненому кормі, привезеному з країни, в якій не діють жорсткі обмеження за полибромованых дифениловых ефірах.

У США і більшості європейських країн ці небезпечні сполуки знаходяться під забороною з 2004 року. І ці сполуки продовжують утримуватися у високій концентрації в місцях з великою кількістю електронного сміття і з проблемами його переробки. Зокрема, проблеми з цим є в Китаї, Таїланді і В'єтнамі.



Категория: Здоровье