Медики назвали продукт, що сприяє знищенню "поганого" холестерину


Опубликованно 10.09.2018 12:56

Медики назвали продукт, що сприяє знищенню

Новини шоу бізнесу: В шестинедельном дослідженні взяли участь дві групи добровольців з високим рівнем ЛПНЩ.

Фахівці Пенсільванського університету (США, р. Філадельфія) з'ясували, що завдяки частому споживанню мигдалевих горіхів рівень «хорошого» холестерину (холестерин ліпопротеїдів високої щільності або ЛПВЩ), корисних для серця, збільшувався на 19%. Більш того, мигдаль здатний стимулювати транспортування «поганого» холестерину (холестерин ліпопротеїдів низької щільності або ЛПНЩ) в печінку для подальшого знищення. Що буде, якщо роздерти родимку

Перша група щодня вживала по 43 грами мигдалевих горіхів, що еквівалентно великий жмені, а друга – банановий кекс. Вчені регулярно вимірювали рівень холестерину у всіх випробовуваних. Медики розповіли, які хвороби можна визначити за станом очей

Результати дослідження продемонстрували, що у добровольців, які вживали мигдаль, на 19% збільшився рівень "хорошого" холестерину (ЛПВЩ). Крім того, у добровольців з нормальною вагою на 6,4% покращилася здатність організму відправляти непотрібний ЛПНЩ в печінку.



Категория: Здоровье